Bygg din egen modellbil – tips

På nätet finns massor med inspiration och människor som delar med sig av sin kunskap om modellbilar. Och många gör bra och väl genomarbetade tutorials som framförallt riktar sig till dig som kanske vill bygga en egen modellbil för första gången. Här tipsar vi om olika sätt att komma igång med modellbilsbyggandet och var du kan kika för att hitta information och material till byggandet.

Bygg din egen bil

Det finns flera olika sätt att bygga sin egen modellbil, du kan köpa ett set att bygga ihop och du kan också göra allt från grunden genom att själv gjuta din egen kaross och skapa alla detaljer själv. Du väljer själv vilken nivå du vill lägga dig på. En del bygger sin bil i kartong och andra väljer mer sofistikerade material. Att bygga modellbil är ett stort nöje som kräver stor disciplin och koncentration – men det ger så oerhört mycket att all möda och slit är värt det. Här är en video som visar byggandet av en Toyota Corolla.

Scale Modelling Channel – lägg en snygg färg på din modellbil

Här hittar du kompletta och tydliga videos om hur du bland annat spraymålar din modellbil och primear innan. Han visar utförligt hur du arbetar med din modellbilskaross innan du tar fram sprayburken. På Scale Modelling Channel får du också tips om vilka produkter du kan använda för att hitta rätt utseende på din modellbil.

Måla snygga detaljer

Med youtubekanalen Fun with Diecast så kan du få en utmärkt hjälp och instruktion när du vill måla snygga och realistiska detaljer på din modellbil. Han visar utförligt i början vilka material, färger och penslar hand använder så att arbetet ska gå smidigt. De olika stegen visas sen i pedagogisk följd. Låt dig inspireras av den här videon.

Här är några tips på hur du kan komma igång med ditt modellbilsbyggande och hur du kan skapa snygga lackeringar och detaljer. Lycka till med ditt arbete och dela gärna med dig av erfarenheter.