HPI Racing

HPI bilar och lastbilar är världskända för deras utomordentliga hållbarhet och höga kvalitet, men fram för allt – de är kul! HPI produkter uppskattas av hobbyister i alla åldrar, från nybörjare till entusiaster, med ett öga för något speciellt.

Företaget startades år 1986 av Tatsuro Watanabe. Med en minimal investering och mycket hårt arbete så startade han Hobby Products International i södra Kalifornien. Det initiala produktutbudet var biltillbehör så som grafit delar, hjul och motorer. Uno motorn var till och med en World Championship titel år 1987, och det bevisade att företaget har vad som krävs för att tävla med ”de stora fiskarna”. Den här tidiga succén tillät HPI att tillöka produktutbudet väldigt snabbt och efter ett tag även att släppa det första bilutrustningen designad av HPI – Super F1.

Det här var också samma tid som HPI anställde två av de mest inflytelserika RC bildesigners, som bidrog till det utomordentliga kreativiteten av HPI:s nuvarande design team. Från och med här så gick allting snabbt – Stora utrustningar släpptes och ändrade snabbt HPI:s fokus från att vara ett tillbehörsföretag till att bli ett av de mest produktiva RC bildesign och tillverkningsföretag.

HPI-HB racing divisionen erbjuder den högsta nivån av racing produkter för åkare som letar efter den ultimata prestandan på banan. Idag så har HPI en omfattande produkthistoria och har flera kategori definierande milstolpar i världen av radiostyrda bilar.

HPI:s framgång är fast rotad i spänningen, nyfikenheten och den äkta entusiasmen för att som handlar om radiostyrda bilar. Från hjul-till-hjul action av on-road bilar, till den vilda akrobatik av monstertruckar och den extrema storleken och makt i stor skala off-road, HPI har hela tiden visat vägen, smidet en väg för resten av branschen att följa.

HPI erbjuder unika, spännande och roliga modeller som har fört tusentals människor in i hobbyn. Deras fan bas som sträcker sig över hela världen, delar deras passion för deras bilar och RC hobbyn med alla hos HPI.

Några få av HPI:s modellbilar: