Världens dyraste modellbil – 2013

För några år sedan så skapade Robert Gülpen en superbil, Lamborghini Aventador, som kostade hela 4,7 miljoner dollar. Nu så har han skapat ännu en superbil, ännu en liten Aventador, men den här är invirad i guld och kommer att kosta minst 7,5 miljoner dollar – vilket gör att den blir den dyraste modellbilen i världen. Om man jämför modellbilens pris med den riktiga bilen – 397,500 dollar – så betyder det att du kan ha 18 stycken riktiga Aventador bilar (!) för samma pris som den lilla guldiga modellen.

Bilens detaljer är mer imponerande än den senaste modellen som Gülpen skapade, och till att börja med så uppenbarligen det guldiga yttre. Efter att ha gräddat en kolfibermodell vid en hög temperatur och under tryck, så är kroppen insvept i ett guldblad som är 1/1,000-mm tunn. Det slutgiltiga resultatet blev att man kan beundra den guldiga nyansen, men omslaget är så tunt att kolfiber vävet är fullt synligt. Inredningen i bilen är fodrad med hög karats ädelstenar och hjulen är gjutna i guld och platina, precis som hans förra modell var. Dörrarna går att öppna och stänga, det går att vända hjulen och motorn ser ut som en mindre version av V12 som går att hitta i en riktig bil, men den fungerar dock inte.

Det materialet som användes för att bygga bilen har ett värde på 2 600 000 dollar, så den som kommer att köpa den här bilen kommer helt enkelt att betala för vad det kostade att sätta ihop bilen för. Bilen kommer att monters inne i en skottsäker monter med en Lamborghini logga gjord av guld, platina och ädelstenar, och även en massa andra godsaker ingår för den som kommer att köpa denna godbit.