Världens dyraste modellbil

Världens dyraste modellbil 2010

Har du några tusenlappar som bara ligger stilla på bankkontot och du vet inte vad du ska göra med dem? Nej, då är det här inte ett tips för dig. Det här gäller snarare dem som har några miljoner på kontot som inte blir rörda. För de som har ett överflöd av pengar och inte känner någon skam ifall de köper en onödig sak lite då och då. Så, om du vill ha något unikt och har några miljoner till övers så kanske världens dyraste modellbil är något för dig?

Världen dyraste modellbil heter Bugatti Veyron Diamond Ltd. Den är i skala 1:18 och kostar drygt 21 miljoner kronor. Om du vill köra en Bugatti så behöver du bara lägga hälften av priset, men den här modellbilen är lite mer speciell.

Den är tillverkad i platina och 24 karats guld, och dessutom så har den en 7,2 karats felfri diamant fastmonterad på grillen. Den är ungefär 25 cm lång och väger hela sju kilo! Men guld är ju tungt, så det är väl inte så konstigt.

Det finns bara tre exemplar i hela världen, så de är svåra att få tag i! Men om du har turen, och plånboken till det, så får du även ett äkthetsbevis, en förvaringsväska av aluminium och bilddokumentation över hela tillverkningsprocessen.